U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verhuurd

8560 Wevelgem

Omschrijving

Chalet de l’Abbaye … Wevelgemse parel aan de Leie ….

Schoonheid en geschiedenis vervat in deze prachtige, eclectische villa ….

Gebouwd in 1904 en verwijzend naar de verdwenen Guldenbergabdij is dit eigendom het toonbeeld van Wevelgem. Opgetrokken in cottagestijl bevindt deze brok historiek zich op een zucht van de Leie. Voor niemand in de weidse omgeving is deze villa onbekend. Velen hebben ooit wel met een smachtende blik deze pracht aanschouwd en zich afgevraagd welke historische taferelen zich hier hebben afgespeeld. Boogschutters, jagers en vlassers waren hier ooit vaste gasten.

Door de mooie voortuin, onder de kenmerkende mozaïek en via het bordes stappen we verwachtingsvol naar de voordeur. Deze leidt ons naar de inkomhal met gastentoilet en vestiaire. Langs de voorzijde bevindt zich een adembenemend salon met hoge plafonds. De vele raampartijen zorgen voor een overvloed aan daglicht en gunnen ons een blik op het leven dat zich buiten afspeelt. De gezelligheid van de knapperende houtkachel doet ons dagdromen. De zitruimte gaat over in het eetgedeelte en de open keuken. Door het raam aan de achterzijde kijken we uit over de binnenkoer in ‘kinderkopkes’ en de schuur achteraan. Een prachtige kamer achteraan met authentieke dubbele, houten deur kan plaats bieden aan een buro, bibliotheek of ontspanningsruimte.

Op de eerste verdieping zijn er 3 ruime slaapkamers waarvan één met dressing. Verder is er nog een apart toilet en badkamer met bad, douche en dubbele lavabo.

Achter de villa is er een gecompartimenteerde schuur waar plaats is om bijvoorbeeld fietsen en materiaal te stallen. Wagens hobbelen over de kasseien en vinden hun plaatsje op de indrukwekkende oprit.

Grote kelder aanwezig. Centrale verwarming op stookolie.
Er worden door de eigenaar nog aanpassingen gepland met het oog op het verbeteren van het EPC.

Hier krijgt u zoveel meer dan enkel een thuis. Hier huist historiek in de Leievallei, waar zich binnenkort een nog mooier natuurgebied zal ontwikkelen.


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu BiX estate